Ingrediente:
1 pui * 2 linguri de rozmarin uscat sau o crenguță de rozmarin verde * 1 lămâie * 1 pliculeț de ceai verde * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 linguriță de piper negru * 1 lingură de pudră de chimen * 100 g de unt * folie de aluminiu
Pârlește bine puiul și spală-l cu apă rece. Usucă-l cu șervețele de bucătărie și tranșează-l în bucăți mici. Asezonează-le cu sarea grunjoasă, zeama și coaja de lămâie, rozmarinul, piperul, chimenul și ceaiul verde. Lasă-le la marinat 30 de minute, la frigider.
Unge o tavă mică de cuptor cu unt și așază bucățile de pui în ea. Acoper-o cu folie de aluminiu, pe care o găurești din loc în loc cu un cuțit.
Bag-o în cuptorul încins pentru 30 de minute, la foc mediu spre maxim. Când timpul s-a scurs, scoate-i folia, întoarce friptura și mai coace-o alte 30-40 de minute, în funcție de cât de rumenă îți place.
Servește-o cu salată verde și cu cei dragi. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu