Ingrediente:
1 țelină medie * 4 morcovi * 2 mere * 1 legătură de pătrunjel * 2 cepe medii * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță rasă de piper negru * 2 linguri de boia dulce * 250 g de făină de năut * 150 g de făină albă * 200 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt
După ce ai curățat și spălat legumele,rade țelina și morcovii pe răzătoarea mică, iar merele pe răzătoarea mare. Adaugă-le ceapa și pătrunjelul tăiate mărunt, sarea, boiaua, piperul negru și făina de năut.
Amestecă-le cu mâna, până când se leagă aluatul.
Formează chiftelele, tăvălește-le prin făină albă și pune-le în tava îmbrăcată cu hârtie de copt și unsă cu uleiul de măsline.
Coace-le în cuptorul încins pentru 25 de minute pe o parte și 15 minute pe cealaltă parte, la foc maxim.
Servește-le cu muștar iute și gogonele acre. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu