vineri, 30 septembrie 2011

Macrou cu curry și sos de muștar


Am descoperit condimentul perfect pentru peștele cu miros puternic. Acesta este praful de curry, care ca printr-o magie transformă peștele în ceva delicios.

Ingrediente: (3 porții)
3 bucăți de macrou * 5 lingurițe de curry * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 ardei iute verde  * 5 linguri de muștar * 1 lingură de miere de albine * 3 linguri de smântână * 1 legătură de mărar proaspăt * 50 g de mălai * 150 ml de ulei pentru prăjit * hârtie de copt




Curăță și spală peștii cu apă rece. Taie-i pe lung și asezonează-i cu sare, ardeiul iute tăiat fin și praful de curry.


Trece fiecare bucată de pește prin făina de mălai și așază-le într-o tavă îmbrăcată în hârtie de copt și unsă cu uleiul pentru prăjit.


Coace-le în cuptorul încins la foc maxim, pentru 20 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă parte.


Servește peștele cu sos de muștar (cele 5 linguri de muștar, mierea, mărarul tocat, un praf de piper și smântâna). Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF