Ingrediente:
350 g de pulpă de vițel * 250 g de pulpă de porc * 3 cepe mari * 50 g de grăsime de pasăre * 1 căpățână de usturoi * 2 linguri de oregano uscat * 2 linguri de pudră de fenicul * 1 lingură de piper negru * 3 ouă * 1 lingură de boia iute * 1 legătură de mărar * 150 ml de ulei pentru prăjit * 150 g de făină albă * hârtie de copt * 1 lingură cu vârf de sare grunjoasă
Toacă foarte fin la robot, următoarele: carnea de vită, cea de porc, grăsimea de pasăre, ceapa și usturoiul. Dacă carnea se adună într-o gălușcă mare și nu vrea sub nici o formă să se taie mai mică, adaugă-i ouăle peste ea ( în robot) și mixează-le împreună.
Carnea fină rezultată amestec-o cu pudra de fenicul, mărarul tocat fin, oregano uscat, boiaua iute și piperul negru. Lasă aluatul (acoperit) să se odihnească 30 de minute la frigider.
Pune într-un bol niște apă de la robinet, iar într-o farfurie întinsă așază făina albă. Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul pentru prăjit.
Umezește-ți mâinile cu apă și formează chiftele lunguiețe pe care le așezi în tavă, după ce le treci prin făina albă pe fiecare.
Coace-le la foc maxim, în partea de mijloc a cuptorului, pentru 40 de minute pe o parte și 15 minute pe cealaltă parte.
Servește-le simple cu varză murată și muștar bavarez sau cu garnitură de risotto mexican și salată de roșii cu ceapă și ardei gras. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu