duminică, 13 noiembrie 2011

Merluciu cu felii de lămâie caramelizate, ardei iute, hrean și rozmarin



Savurează acest preparat delicios, plin de prospețime și savoare.

Ingrediente:
5 bucăți de trunchi de merluciu * 2-3 ardei iuți moderat * 1 lămâie * 1 lingură de rozmarin uscat * 1 pliculeț de zahăr vanilinat * 50 ml de ulei de măsline extra virgin * 1 rădăcină subțire de hrean * 1 linguriță rasă de piper negru * sare grunjoasă





Curăță și spală peștii cu apă rece. Șterge-i cu șervețele de hârtie. Asezonează-i cu un praf de sare, rozmarinul uscat, coaja rasă de lămâie, felii subțiri de lămâie, rondele de hrean, feliuțe de ardei iute și zahărul vanilinat. Lasă-i la marinat 20 de minute.


Încinge cuptorul și toarnă uleiul de măsline într-o tavă mică de cuptor. Pune peștii și legumele în ea și bagă tava în cuptor la foc mediu spre mare pentru 20 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă parte.


Servește bucățile de pește cu feliuțe de lămâie caramelizată, piper negru și salată verde cu oțet balsamic. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF