duminică, 20 noiembrie 2011

Roșioare cu clementine, lămâie și rozmarin




Încearcă această cină perfectă când ți-e poftă de pește. Deși are oase multe, carnea roșioarei este dulce și suavă.

Ingrediente:
4 roșioare mici * 3 clementine * 1 lămâie * 1 crenguță mică de rozmarin * 1 linguriță rasă de sare grunjoasă sau de mare * 50 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt * 4 lingurițe de boabe de muștar





Curăță bine peștii de solzi și branhii. Spală-i sub jet de apă rece și usucă-i cu șervețele de bucătărie.


Asezonează-i cu sare, rozmarin, zeama de lămâie și felii de clementine. Acoperă-i cu folie alimentară și lasă-i la marinat 1 h.


Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Așază peștii( curățați de feliile de clementine și rozmarin) în tavă, tăvălindu-i pe ambele părți prin ulei. Presară pe fiecare pește câte 1 linguriță de boabe de muștar.


Coace-i în partea cea mai de sus a cuptorului la foc maxim pentru 50 de minute. Servește-i cu oțet de mere și miere. Poftă bună!



Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF