Ingrediente:
1 kg de măciniș de grâu * 90 g de fulgi de fasole * 20 g de drojdie proaspătă * 2 linguri de rozmarin uscat * 1 lingură de sare grunjoasă sau de mare * 600 ml de apă plată * 4 linguri de ulei de măsline extra virgin * 50 g de fulgi de ovăz * hârtie de copt
Amestecă făina integrală cu rozmarinul uscat, fulgii de fasole și cei de ovăz.
Încălzește apa plata 2 minute pe foc mediu. Dizolvă drojdia și sarea în ea. Pune jumătate din apa plată într-o adâncitură făcută în făină. Începe să frămânți aluatul, adăugând treptat și restul de apă. Unge castronul cu 3 linguri de ulei și lasă-l să crească timp de 2 ore, la loc călduț.
Pe fundul unei tăvi mari de cuptor așterne o coală de hârtie de copt și unge-o cu 1 lingură de ulei de măsline. Modelează aluatul în ce formă dorești să arată pâinea ta și așaz-o pe hârtia de copt. Uită de ea încă vreo oră (la loc cald, bineînțeles). Cresteaz-o cu cuțitul în 2-3 locuri.
Coace-o la foc mediu în cuptorul fierbinte pentru 60-70 de minute, în funcție de cât de crocantă îți place coaja ei. Să ai poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu