duminică, 27 noiembrie 2011

Pachețele de primăvară


Ești în pană de idei? Încearcă aceste pachețele chinezești din legume, ideale pentru prânzurile tale fără carne sau grăsimi animale.

Ingrediente:
jumătate pachet de foi de plăcintă * 10 cm de praz * 2 linguri de semințe de susan * 1 ardei iute * 5 căței de usturoi * jumătate de varză mică * 1 morcov mediu * 200 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt






Într-o cratiță din inox cu fundul gros călește semințele de susan, usturoiul și ardeiul iute timp de 3 minute.


Adaugă prazul tăiat în rondele subțiri, varza tăiată fideluță și morcovul ras pe răzătoarea mică. Călește-le circa 15 minute, pe foc maxim. Lasă legumele să se răcească foarte bine.


Taie foile de plăcintă în pătrate cu latura de 5-6 cm. Unge câte 3 foi cu ulei de măsline. Așază o linguriță de umplutură de legume călite și strânge pachetul ca pe o sărmăluță.


Așază pachețelele de primăvară într-o tavă de cuptor îmbrăcată în hârtie de copt și unsă cu 30 ml de ulei.


Coace-le la foc maxim 20 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă parte.


Servește-le cu orez simplu chinezesc și sos de soia cu ardei iute și usturoi. Poftă bună!



Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF