Ingrediente:
1 kg de cartofi * 1 țelină mică * 2 bucăți de păstârnac * 1 ardei iute * 1 lingură de rozmarin uscat * 1 lămâie * 1 linguriță de oregano uscat * 3 linguri de oțet balsamic * 150 ml de ulei de măsline extra virgin * 1 linguriță de sare grunjoasă * 5 căței de usturoi
Spală energic legumele cu apă rece. Fără să le cureți de coajă, taie-le în 4 sau 6, în funcție de mărimea fiecăreia. Asezonează legumele cu sarea gunjoasă, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, ardeiul iute tăiat în feliuțe subțiri, oțetul balsamic, usturoiul tăiat mărunt, rozmarinul și oregano uscat.
Toarnă într-o tavă mică de cuptor uleiul de măsline și așază legumele în ea.
Coace-le în cuptorul încins, la foc maxim, pentru 50 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă parte.
Servește-le cu cu salată verde și sos de muștar (4 linguri de muștar, 1 linguriță de miere de albine, un praf de boia iute și 2 linguri de smântână). Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu