Ingrediente:
300 g de făină integrală * 1 l de lapte din soia * 1 pliculeț de zahăr vanilinat * 1 linguriță de pudră de scorțișoară * un praf de sare * 3 picături de extract de ștevie rebaudiană * 150 ml de ulei de floarea soarelui * dulceață sau miere de albine
Toarnă într-o oală din inox circa 300 ml de lapte de soia. Adaugă zahărul vanilinat, praful de sare, pudra de scorțișoară, extractul dulce și toată făina integrală.
Diluează aluatul cu restul de lapte, până când acesta atinge consistența unei smântâni lichide. Lasă aluatul să se odihnească 15 minute.
Toarnă ulei într-o farfuriuță, încinge o tigaie și unge-o cu puțin ulei de fiecare dată când torni câte un polonic de aluat în ea. Coace clătitrele pe ambele părți, la foc maxim.
Umple-le cu dulceață (dietetică) sau miere de albine și servește-le cu ceai sau lapte de soia cald. Când s-au răcit foarte bine, acoperă-le cu folie de plastic. Să ai poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu