Ingrediente:
1 kg de creier de porc congelat * 1 lămâie * 1 linguriță de piper negru * 200 g de făină * 3 ouă * 200 ml de ulei pentru prăjit * hârtie de copt * 1 lingură cu sare grunjoasă sau de mare
Taie creierul congelat în felii groase de 2 cm. Asezonează-le cu sare, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie și piperul negru. Lasă-le la marinat pentru 15 minute.
Îmbracă tava mare de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul pentru prăjit. Trece fiecare bucătă de creier prin făină, ou bătut cu un praf de sare și iar făină albă.
Așază bucățile în tavă și coace-le la foc maxim, în partea de mijloc a cuptorului, pentru 40 de minute pe o parte și 15 minute pe partea cealaltă.
Servește creierul pane cu salată de ardei ardei copți. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu