marți, 30 august 2011

Cotlete de oaie cu rozmarin & cartofi moi


Iată friptura perfectă pentru o zi absolut minunată.

Ingrediente:
1 kg de cotlet de oaie * 3 lingurițe de rozmarin uscat * 50 ml de țuică de prune * 1 linguriță de chimen pisat * 1 lingură de boia iute * jumătate de lămâie * 1 linguriță de boabe de coriandru * 1 lingură de sare gemă * 2 linguri de untură de porc * 100 ml de apă plată * folie de aluminiu * 4 cartofi mari * 1 căpățână de usturoi * 3 linguri de oțet balsamic



Tranșează cotletele de oaie și spală-le cu apă rece. Asezonează-le cu sarea grunjoasă, zeama și coaja de lămâie, boabele de coriandru sfărâmate, boiaua iute, țuica, pudra de chimen și 2 lingurițe de rozmarin uscat. Lasă-le la marinat pentru 30 de minute la frigider, acoperite cu folie de plastic.


Unge o tavă mică de cuptor cu untura de porc și așază cotletele în ea. Deasupra fripturii pune cățeii de usturoi necurățați (dar spălați)și cartofii tăiați in 6 și asezonați cu un praf de sare,o linguriță rasă de piper negru, 3 linguri de oțet balsamic și 1 linguriță de rozmarin uscat. Acoperă tava cu folie de aluminiu și fă-i 4-5 găuri cu vârful unui cuțit.


Bagă tava în cuptorul încins și las-o 50 de minute la foc mediu spre mare. Când timpul s-a scurs, scoate cartofii pe un platou, întoarce friptura și mai coace-o 10 minute la foc maxim. Scoate cotletele rumene și cățeii copți de usturoi, în aceeași farfurie cu cartofii.


Servește-le cu mujdei aprig de usturoi. Poftă bună!

2 comentarii:

Anonim spunea...

E un pic prea iute si prea condimentata. eu am mai redus cantitatile cu 1/3 si a iesit Ok.

Raa spunea...

Gusturile nu se discuta. Tie iți place mai puțin condimentat, iar mie foarte iute. De multe ori reduc considerabil din cantitățile de condimente pe care le pun în mâncare. Ma bucur mult ca ți-a placut. :)

Print Friendly and PDF