miercuri, 9 noiembrie 2011

Merluciu cu nucă de cocos




Gustă din savoarea exotică a acestui preparat și te vei îndrăgosti de el la prima degustare.

Ingrediente:
5 bucăți de trunchi de merluciu * jumătate de lămâie * 1 lingură de rozmari uscat * 1 linguriță rasă de piper negru * o linguriță de sare grunjoasă sau de mare * 5 linguri cu nucă de cocos uscată * 50 g de unt





Curăță peștii de solzi și înotătoare și spală-i sub jet de apă. Taie-i în două, pe lung. Asezonează-i cu sare, piper, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, rozmarinul uscat și 2 linguri de nucă de cocos. Lasă-i să se marineze timp de 30 de minute.


Încinge o cratiță de inox cu fundul gros și topește untul în ea. Așază peștii peste untul topit și frige-i pentru 10 minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă parte, la foc mediu spre mare.


Servește-i cu felii de lămâie, pătrunjel și nucă de cocos
 "în ploaie", alături de un pahar de vin alb demi-sec. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF