luni, 7 noiembrie 2011

Trandafiri cu mere și ghimbirNu știu alții cum sunt, dar mie, duminica, dacă nu-mi miroase a plăcintă îmi pare casa pustie. Pentru asta nici n-am nevoie de multe ingrediente, nici timp mult nu-mi ocupă. Unde mai pui că-ncepem să povestim de bunici și ale copilăriei năzbâtii, de ți-e mai mare dragul să ne asculți :)

Pentru o tavă plină ai nevoie de:

1 pachet de foi de plăcintă * 200 ml de ulei de măsline extra virgin * 1 kg de mere * un sfert dintr-o rădăcină de ghimbir * 2 pliculețe de zahăr vanilinat * coaja rasă a unei lămâi * 1 linguriță de extact de ștevie rebaudiană (asta dacă vrei să înlocuiești zahărul. Dacă nu, pune zahăr sau fructoză după gust) * 2 linguri de pudră de scorțișoară * puțină miereRade merele pe răzătoarea mare și amestecă-le cu extractul de ștevie dulce, zahărul vanilinat, pudra de scorțișoară și ghimbirul ras.
Formează fiecare trandafir din 2 foi de plăcintă și 4 linguri de mere rase astfel: unge foile cu ulei de măsline, așază merele rase de-a lungul părții mai lungi a dreptunghiului de aluat, rulează foile împreună cu merele rase cât mai strâns posibil și dă-i formă de boboc de trandafir.

Pune plăcintele în tava mare de cuptor unsă cu ulei. Coace-le pentru 50 de minute la foc mediu spre maxim în partea cea mai de sus a cuptorului. Când s-au copt, unge-le cu puțină miere.

Servește-le cu lapte acru sau cu ceai de fructe de pădure. Sănătos să fii!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF