duminică, 6 noiembrie 2011

Prăjitură cu măr ras, gem de coacăze, cacao și nucă de cocos



Prăjiturele delicioase făcute din ce ai prin casă, parfumate minunat cu nucă de cocos.

Pentru o tavă ai nevoie de următoarele ingrediente:
5 ouă * 3 linguri de cacao de concentrație unt de cacao min 22% (poți folosi pudră de roșcove, e mai puțin grasă și mai dulce) * 2 pliculețe de zahăr vanilinat * 200 g de făină albă * 1 iaurt proaspăt de 140 ml * 1 linguriță de extract de ștevie rebaudiană (sau zahăr, 3 linguri) * 3 linguri de dulceață de coacăze negre (orice altă dulceață cu gust acrișor) * un praf de sare * 1 linguriță cu praf de copt * 5 mere * 50 g de nucă de cocos * 150 ml de ulei de floarea soarelui presat la rece * coaja rasă a unei jumătăți de lămâie

Bate albușurile spumă cu un praf de sare și cele 2 pliculețe de zahăr vanilinat.

Freacă gălbenușurile cu uleiul de floarea soarelui. Adaugă-le extractul dulce de stevie, pulberea de cacao, dulceața de coacăze, iaurtul, făina albă și praful de copt. Încorporează în aluat albușurile bătute spumă, amestecând de jos în sus până la omogenizare.


Unge o tava de cuptor cu ulei și tapeteaz-o cu făină. Toarnă aluatul în formă și coace-l la foc mediu pentru 20 de minute, în partea de mijloc a cuptorului.

Între timp, rade merele pe răzătoarea mare și amestecă-le cu coaja de lămâie. După cele 20 de minute, scoate tava din cuptor și împrăștie uniform merele rase pe toată suprafața blatului. Pe deasupra lor presară nuca de cocos. Bagă tava iar în cuptor ( în partea cea mai de sus, ca să nu o arzi pe fund) și mai coace prăjitura încă 30 de minute la foc mediu spre mare.

Taie prăjitura în pătrate mici și servește-le alături de o cafea fierbinte și aromată. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF