sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Pâine integrală cu fulgi de fasole albă, fulgi de ovăz și rozmarin



Încearcă această pâine țărănească, îmbogățită cu proteină vegetală. Mulți cercetători afirmă că pâinea cu făină de fasole nu îngrașă. Ea este ideală pentru curele de slăbire și diabetici, cu condiția să fie integrală.

Ingrediente:
1 kg de măciniș de grâu * 90 g de fulgi de fasole * 20 g de drojdie proaspătă * 2 linguri de rozmarin uscat * 1 lingură de sare grunjoasă sau de mare * 600 ml de apă plată * 4 linguri de ulei de măsline extra virgin * 50 g de fulgi de ovăz * hârtie de copt

Amestecă făina integrală cu rozmarinul uscat, fulgii de fasole și cei de ovăz.
Încălzește apa plata 2 minute pe foc mediu. Dizolvă drojdia și sarea în ea. Pune jumătate din apa plată într-o adâncitură făcută în făină. Începe să frămânți aluatul, adăugând treptat și restul de apă. Unge castronul cu 3 linguri de ulei și lasă-l să crească timp de 2 ore, la loc călduț.


Pe fundul unei tăvi mari de cuptor așterne o coală de hârtie de copt și unge-o cu 1 lingură de ulei de măsline. Modelează aluatul în ce formă dorești să arată pâinea ta și așaz-o pe hârtia de copt. Uită de ea încă vreo oră (la loc cald, bineînțeles). Cresteaz-o cu cuțitul în 2-3 locuri.


Coace-o la foc mediu în cuptorul fierbinte pentru 60-70 de minute, în funcție de cât de crocantă îți place coaja ei. Să ai poftă!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF