sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Tort diplomat cu pepene galben și blat din turtă dulce




Îți propun o rețetă delicioasă de tort diplomat ușor și răcoritor, fără ouă sau grăsimi animale.
Ingrediente:
Pentru blat: 400 g făină integrală * 150 g zahăr brun * 4 linguri de miere de albine * 600 ml apă plată * 1 linguriță de bicarbonat de sodiu * 1 linguriță de praf de copt * 2 lingurițe de praf de scorțișoară * 1 cm de ghimbir ras * 1 linguriță de pudră de cuișoare * 1 pahar de miez de nucă măcinată * coaja unei portocale * 4 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece * 3 clementine foarte coapte * 1 esență de rom
Pentru cremă: 1 borcan de cremă de ciocolată de post * 1 pepene galben de 1,5 kg * 1 portocală * 3 plicuri de gelatină * 500 ml de smânână vegetală * 100 g de zahăr pudră * 200 ml apă plată * 2 plicuri întăritor de frișcă





Arde 150 g de zahăr brun, stinge-l cu apa plată și adaugă-i mierea de albine. Amestecă făina integrală cu miezul de nucă, coaja rasă de portocală, pudra de cuișoare, pudra de scorțișoară, praful de copt, bicarbonatul, ghimbirul ras și 4 linguri de ulei. Toarnă siropul de caramel peste făină și omogenizează aluatul. Coace blatul într-o formă de tort unsă cu ulei și tapetată cu făină. Coace-l 50 de minute la foc mediu.


Pune gelatina pentru 15 minute în apă plată rece și fierbe-o în bain-marie până când cristalele de gelatină se dizolvă. Curăță pepenele galben de coajă și semințe și pasează-l în blender. Bate frișca cu zahărul pudră și cu întăritorul de frișcă.


Amestecă gelatina cu piureul de pepene, cu 300 ml de frișcă și portocala tăiată în cuburi mici.


Taie blatul în 3 și începe să alternezi straturile de turtă dulce cu crema diplomat. Însiropează blatul cu suc proaspăt de clementine cu esență de rom.


Bagă-l în frigider și lasă-l până a-2-a zi. Îmbracă-l în cremă de ciocolată și ornează-l cu frișca rămasă. Să ai poftă!





Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF