Ingrediente:
1 iepure domestic * 7 linguri de muștar iute * 1 ardei iute * 500 g de champignons * 1 linguriță de sare grunjoasă * 100 g de unt * 1 lingură de boabe de muștar * 200 ml de iaurt proaspăt * 1 linguriță de praf de curry * 1 lingură de miere de albine * 1 lingură de boia dulce * un praf de pudră de chimen * 1 linguriță boabe de coriandru * folie de aluminiu
Tranșează iepurele și spală-l cu apă rece. Usucă-l cu prosoape de bucătărie și asezonează-l cu un praf de sare grunjoasă, 4 linguri de muștar, boabele de muștar, boabele de coriandru zdrobite și boiaua dulce. Lasă-le la marinat 1h, la frigider.
Între timp fierbe ciupercuțele în apă sărată fierbinte, pentru 15 minute. Pune-le într-o strecurătoare, pentru a le înlătura surplusul de apă.
Unge o tavă mică de cuptor cu unt, așază pulpele și ciupercuțele în ea și acoperă-le cu folie de aluminiu (înțepată din loc în loc). Coace-le 40 de minute la foc mediu spre mare.
Când timpul s-a scurs, îndepărtează folia de aluminiu, întoarce friptura și ciupercuțele și mai frige-le la foc maxim circa 15 minute.
Servește-le cu sos de muștar (amestecă la rece iaurtul cu 3 linguri de muștar,mierea de albine, praful de curry și ardeiul iute tocat mărunt). Poftă bună!
Un comentariu:
sper sa va stea in gat
Trimiteți un comentariu