duminică, 20 martie 2011

Baby hering în crustă de bere neagră şi seminţe de in


Baby heringul e super delicios şi se poate mânca cu tot cu oase, dacă este gătit la cuptor. Iată un prânz delicios, dietetic şi foarte convenabil.
Ingrediente:
1 kg baby hering * 1 lămâie * 250 ml bere neagră * 200 g de făină * 3 cătei de usturoi * 1 linguriţă de rozmarin uscat * 1 linguriţă de sare grunjoasă * 150 ml ulei de floarea soarelui * 50 g seminţe de in


Curăţaţi peştii sub jet de apă rece, după ce le-aţi tăiat capetele şi înlăturat măruntaiele. Condimentaţi-i cu sarea grunjoasă, coaja rasă de la lămâie, zeama de lămâie şi rozmarinul. Amestecaţi berea cu 150 g de făina şi cu căţeii de usturoi zdrobiţi.


Îmbrăcaţi tava de cuptor cu hârtie de copt şi turnaţi uleiul în ea. Treceţi fiecare peşte prin făină şi apoi prin aluatul moale de bere şi aşezaţi-i în tavă.


Presăraţi seminţele de in peste ei şi coaceţi-i în cuptorul fierbinte, în partea de sus, pentru 40 de minute la foc mediu spre maxim.


Sunt delicioşi în sandvişuri. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF