duminică, 20 martie 2011

Frigărui din piept de curcan şi slănină de porc


Frigăruile reprezintă o încântare culinară: slăninuța si legumele intercalate printre bucățelele de carne imprimându-le acea aromă delicioasă, unde mai pui că sunt aspectuoase de-ți vine să le mănânci din ochi. Dacă ești vegetarian, îți recomand o postare mai veche: frigărui din legume.
Ingrediente:(6 frigărui)
350 g piept de curcan * 200 g slănină de porc afumată * 2 cepe * 1 lingură de boia iute * 1 lingură praf de curry * 3 linguriţe coriandru pisat * 1 lămâie * 1 linguriţă de sare grunjoasă * 2 linguri sos de soia * 1 linguriţă de piper negru


Tăie carnea în cuburi mici, slănina în feliuţe subţiri, iar ceapa desfă-o în foi, după ce ai tăiat-o în patru. Asezonează carnea şi slănina cu coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, coriandrul, piperul, sosul de soia şi sare. Condimentează ceapa cu praful de curry şi boiaua iute.


Formează frigăruile alternând carnea, slănina şi foile de ceapă.


Coace-le în cuptorul încins, pentru 30 de minute la foc maxim, pe grillul din cuptor, iar dedesubtul lui pune tava de cuptor cu apă.


Sunt extraordinare însoțite de salată verde cu ridichi şi ceapă verde. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF