duminică, 20 martie 2011

Ceafă de porc delicioasă


Din când în când, poftesc la o friptură adevărată, rumenită pe grill şi servită foarte fierbinte. Pentru împlinirea poftelor aleg întotdeauna o fleică de ceafă de porc.
Ingrediente:(3 porţii)
6 fleici de ceafă de porc * 1 linguriţă de sare grunjoasă * 1 linguriţă de cimbru uscat * 50 ml ulei de măsline extra virgin * 2 linguriţe de chimen pisat * 3 linguri de sos de soia * 1 lingură de boia dulce * 1 linguriţă de piper negru

Bateţi carnea cu ciocanul şi asezonaţi-o cu cimbrul uscat, uleiul de măsline, boiaua, praful de chimen, sosul de soia şi sarea grunjoasă. Lăsaţi-o 30 de minute la marinat, acoperită, la rece.



Încingeţi grillul şi rumeniţi fleicile, circa 15 minute pe o parte şi 10 minute pe celaltă. Dacă vă place friptura mai în sânge, reduceţi proporţia de minute de 10 la 5.


Scoateţi fripturile pe platou şi presăraţi peste ele piper negru, proaspăt măcinat. Serviţi-le cu salată de sfeclă roşie. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF