luni, 14 martie 2011

Merluciu în crustă de iaurt


Încerc, mai mereu, să cumpăr trunchi de peşte (sau întreg) şi nu file, deoarece cel din urmă e plin de apă şi parcă nu are nici un gust. Chiar dacă muncesc un pic mai mult la curăţat solzii, în final efortul îmi este răsplătit pe măsură.
Ingrediente: (pentru 4 porţii generoase)
1 kg trunchi de merluciu * 1 lămâie * 1 iaurt de 200 ml * 1 legătură pătrunjel verde * 1 pliculeţ de ceai de praf de mentă * 1 lingură de rozmarin uscat * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 linguriţă de piper negru * 200 g de făină albă * 50 ml ulei de floarea soarelui * hârtie de copt



Curăţaţi peştii sub jet de apă rece şi tranşaţi-i în bucăţele potrivite. Asezonaţi-i cu sare, jumătate din coaja de lămâie rasă, zeama stoarsă de la lămâie, menta uscată, rozmarinul, piperul şi pătrunjelul proaspăt.



Acoperiţi marinata şi lăsaţi-o la rece pentru o oră.



Amestecaţi iaurtul cu 3 linguri de făină, un praf de sare şi cealaltă jumătate de coajă rasă de lămâie. Aşezaţi în tava de cuptor o coală de hârtie de copt unsă cu uleiul de floarea soarelui. Tăvăliţi bucăţile de merluciu prin făină şi după treceţi-le prin crema de iaurt.



Coaceţi-le o oră la foc mediu spre mare, în partea cea mai de sus a cuptorului (nu le întoarceţi).



Serviţi-le înnecate în mujdei şi cu mămăliguţă. Poftă mare!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF