joi, 10 martie 2011

Ciorbă rădăuţeană


Dacă vă place gustul ciorbei de burtă, garantat o să îndrăgiţi şi această specialitate bucovineană. Iată o variantă super la clasica ciorbă de pui.
Ingrediente:
1 pui de ţară * 3 morcovi * 2 păstârnaci * 2 cepe medii * 3 cartofi * 1 legătură de pătrunjel * 3 gălbenuşuri * 1 lingură de făină * 200 ml smântână * 1 căpăţână de usturoi * 150 ml de oţet din vin * 2 linguri de sare grunjoasă * 1 linguriţă de piper negru


Tranşaţi puiul şi puneţi-l la fiert în 5 litri de apă plată sau de izvor pentru 2 ore. Când carnea a fiert, scoateţi-o pe o farfurie şi lasaţi-o să se răcorească. Puneţi la fiert, în supa din oală: morcovii, ceapa, cartofii şi păstârnacul tăiate foate mărunt, pentru 20 de minute. Dezosaţi carnea şi tăiaţi-o în fâşii subţiri (fără piele). Scoateţi într-un castron 3 polonice de supă la răcit. Potriviţi de sare, adăugaţi carnea şi daţi focul la minim. Puneţi cele 3 gălbenuşuri într-un castonel şi amestecaţi-le cu 2 linguri de făină, smântâna şi cu supa scoasă mai devreme la răcorit. Turnaţi amestecul în oală, adăugaţi şi oţetul, piperul şi pătrunjelul tocat. Daţi focul la maxim, iar când începe să clocotească opriţi aragazul şi adăugaţi usturoiul pisat. Serviţi ciorbiţa cu smântână, mujdei de usturoi, oţet şi ardei iute. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF