vineri, 18 martie 2011

Pizza cu broccoli, spanac, ceapă coaptă pe grill şi brânză gouda


Încerc mereu să descopăr noi reţete de pizza, deoarece îmi place acest preparat la nebunie. Iată o încercare reuşită.
Ingrediente:(3 pizze mari)
500 g aluat de pizza( aluat moale din: 300 g de făină, 200 ml apă, un praf de sare şi 2 linguri cu ulei de măsline, 25 g de drojdie) * 500 g broccoli fiert * 15 frunze de spanac * 3 cepe medii * 1 linguriţă de curry * 1 linguriţă de boia iute * 150 ml suc de roşii * 15 măsline negre * 6 căţei de usturoi * 300 g brânză gouda * 150 g de brânză de burduf * 50 g de roşii uscate * 3 linguriţe de oregano uscat * 3 linguri de mălai

Tăiaţi ceapa rondele şi coaceţi-o pe grillul fierbinte, după ce aţi asezonat-o cu curry şi boiaua iute.


Încingeţi cuptorul la maxim şi împărţiţi aluatul în 3 părţi egale.


Presăraţi o lingură de mălai în tava rotundă de pizza şi puneţi aluatul întins, 50 ml suc de roşii, 1 linguriţă de oregano,1 ceapă rumenită pe grill(desfăcută în inele), bucheţele de broccoli,2 căţei de usturoi tăiaţi fin, căteva roşii uscate mărunţite, 5 măsline, 5 frunze de spanac, 100 g brânză gouda tăiată feliuţe şi 50 g de brânză de burduf.


Coaceţi prima pizza 15 minute la foc maxim, iar pe următoarele doua câte 10 minute fiecare. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF