joi, 10 martie 2011

Sărmăluţe din soia şi jumări de raţă în foi de viţă


Soia ia gustul alimentelor cu care vine în contact şi conţine la fel de multe proteine ca şi carnea.
Ingrediente:
250 g boabe de soia * 3 cepe medii * 2 ouă * 50 g jumări de raţă sau porc * 5 feliuţe de slănină afumată de porc * 50 g de orez cu bobul rotund * 150 ml de ulei de floarea soarelui * 2 linguri bulion * frunze de viţă de vie * 500 ml apă plată sau de izvor * 250 g de varză * 2 linguri de mărar uscat * 1 linguriţă de cimbru uscat * 2 linguriţe de boia iute * 1 lingură sare grunjoasă

După ce boabele de soia au stat o noapte la inmuiat, puneţi-le la fiert pentru 1 h. Scurgeţi apa şi mărunţiţi-le in robot, împreună cu jumările de raţă.



Într-o cratiţă puneţi uleiul şi ceapa tăiată fin la călit. Când devine sticloasă, adăugaţi pasta de soia, bulionul, condimentele,orezul, sarea şi mai lăsaţi-le pe foc 5 minute, amestecând mereu.



Când aluatul de sarmale s-a răcit încorporaţi-i şi cele 2 ouă. Tocaţi varza , iar jumătate din cantitatea ei aşezaţi-o pe fundul oalei. Începeţi să formaţi sărmăluţele.



Deasupra lor puneţi restul de varză tocată şi câteva feliuţe de slănină de porc afumată. Acoperiţi-le cu o farfurioară(peste care puneţi o cană din inox plină cu apă) şi cuprindeţi-le în apă. Fierbeţi-le la foc mediu spre mic timp de 1h şi 30 de minute. Serviţi-le cu mămăliguţă, smântână şi ardei iute.Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF