miercuri, 11 august 2010

Frigărui din legume



Ştiţi cât costă un tratament de detoxifiere a organismului într-un centru specializat? Mult. Dacă nu mă credeţi, gugăliţi (ar trebui să introducem şi noi acest cuvânt în dicţionar, cum au făcut-o americanii). Aşa că măcar în perioda în care găsiţi legume coapte la soare renunţaţi la carne şi semipreparate şi daţi-i o şansă organismului să îşi regăsească echilibrul. Vă promit că o să vă simţiţi mai vioi, ba o să mai şi pierdeţi ceva kilograme.  

Azi vă propun frigărui din legume - arată genial, miros năucitor, iar la final îţi extaziază papilele gustative:

1k de ciupercuţe champignon ( palăriuţele)
2 dovlecei/ zucchini mici
8 roşii mici
3 cepe potrivite
4 ardei graşi medii
3 linguri muştar iute
3 linguri ulei
5 căţei de usturoi
sare grunjoasă sau de mare
piper
boia iute 2 linguriţe
curry 1 linguriţă
8 beţigaşe de frigărui

Ingredientele sunt pentru pentru 8 frigărui mari.

Tăiaţi dovleceii în rondele de circa 1 cm, roşiile în două, ardeii în patru. Distractiv, nu? Curăţaţi ceapa şi taiaţi-o pe mijloc, după care desprindeţi foile una câte una şi condimentaţi-le cu boiaua iute şi praful de curry. Presăraţi pe toate legumele sare şi piper.

Separat, într-un castronel, amestecaţi muştarul cu căţeii de usturoi zdrobiţi şi cele trei linguri de ulei.

Înfigeţi legumele în beţigaşe, în ordinea dorită, având grijă ca la capete să se găsească câte o pălărioară de ciupercuţă – sunt un capăt de linie mai ferm. După ce aţi terminat de făcut cele 8 frigărui, le ungeţi pe toate părţile cu dressingul pregătit mai devreme şi apoi le acoperiţi cu folie  alimentară, pentru a le lăsa 30 de minute la macerat, în frigider.

Aranjaţi frigăruile pe grătar sau pe grillul încins (dacă le pregătiţi pe aragaz – ies delicioase şi aşa) şi rotiţi-le din 5 în 5 minute până la coacere. Sunt gata când ciupercuţele s-au strâns.

Poftă bună.

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF