joi, 12 august 2010

Vreau să am păr frumos



Cam greu cu şampoanele pe care le cumpărăm. Nici cele aşa-zis naturale nu-s mai breze. Citiţi eticheta, dacă nu mă credeţi, şi o să constataţi că ingredientele folosite sunt în mare parte aceleaşi, în ciuda logourilor verzi cu frunze, mâini care susţin planeta, etc.

Azi nu vă propun o reţetă de şampon natural, ci cum să îl faceţi mai puţin agresiv  pe cel pe care îl aveţi deja.
Înarmaţi-vă cu sticluţe de uleiuri esenţiale de la magazinele naturiste (nu sunt foarte scumpe şi le veţi folosi de mai multe ori, nu doar acum):

- ulei din arbore de ceai (tea tree oil, cu proprietăţi antifungice şi antiseptice, previne şi combate mătreaţa)
- ulei din sâmburi de migdale (stimulează creşterea părului, bogat în vitaminele A şi B)
- ulei de măsline (previne căderea părului, bogat în vitamine: A, B1, B2, C, D, E, K)
- ulei de ricin (sau ulei de jojoba - cu proprietăţi antibacteriene, ori de argan - bogat în vitamina E)

Într-un recipient de şampon de 500 de ml pe care tocmai l-aţi golit, turnaţi 250 de ml din şamponul pe care îl folosiţi acum, adaugaţi câte 2 picături din fiecare ulei - pentru precizie, folosiţi o pipetă (minimum 8 picături, maximum 12 picături, dacă aveţi părul foarte uscat).
Amestecaţi, apoi adăugaţi 200 de ml de apa minerală şi amestecaţi din nou. Şamponul vostru a devenit mai blând, iar rezultatele le veţi simţi de la prima spălare: părul e mai mătăsos, uşor de pieptănat şi luceşte. Funcţionează şi pentru păr gras. Pentru un luciu intens, clătiţi-vă părul cu apă în care aţi adăugat zeama de la o lămâie.

Cumpăraţi doar şampoane pentru păr normal, simple, fără balsam inclus. Cu cât mai puţine chimicale, cu atât mai bine pentru păr. Less is more, cum zice englezul.

Să străluciţi ca Perseidele :) - nu le rataţi la noapte!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF