vineri, 6 august 2010

Graten auriu

Zucchini, dovlecelul acela verde italienesc, este vedeta incontestabilă a acestei reţete.
Merge foarte bine şi clasicul dovlecel românesc, cu mica diferenţă că mâncarea va fi mai apoasă, dar la fel de delicioasă. Garantat.
Pentru a prepara aceast adevărat răsfăţ culinar, aveţi nevoie de:

2 zucchini mai mărişori
6 roşii tăiate rondele
5 ouă
200 grame de brânză de burduf
1 linguriţa mărar uscat/proaspăt
1 linguriţă sare grunjoasă sau de mare
piper dupa gust
200 g de kaiser tăiat fâşiuţe
ulei pentru uns tava

Tăiaţi zucchini în rondele de 1cm grosime. Presăraţi puţină sare peste rondele şi lăsaţi deoparte cel puţin 5 minute, pentru a se drena apa în exces. Bateţi ouăle şi amestecaţi-le apoi cu brânza de burduf, mărarul, piperul şi sarea.
Ungeţi tava cu puţin ulei şi aşezaţi primul rând de zucchini, rondele de roşii, feliuţe de kaizer. Adăugaţi un strat de amestec de ou cu brânză.
Continuaţi să aşezaţi legumele ca şi mai sus, până când deasupra veţi avea un strat de zucchini. Acoperiţi cu ou bătut cu brânză de burduf, pentru a obţine o crustă aurie.
Încingeţi cuptorul şi lăsaţi gratenul să se coaca cam 30 de minute. E rumenă crusta de deasupra? Atunci e gata! Poftă bună!

Aaa, si neaparat un vin alb, fie demisec (Riesling), fie demidulce - Chardonnay sau Pinot gris (preferatul meu, Pinot gris Zestrea Murfatlar).

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF