miercuri, 5 octombrie 2011

Aripi de curcan cu scorțișoară, oțet balsamic și frunze de portocal



Îți propun această rețetă de friptură delicioasă pentru un prânz de duminică minunat, alături de cei dragi.

Ingrediente: (4 porții)
2-3 aripi mari de curcan * 3 frunze de portocal * 3 lingurițe de pudră de scorțișoară * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 lingură de rozmarin uscat * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * 200 ml de apă plată * 5 căței de usturoi * 1 lingură de boabe de coriandru * 4 linguri de oțet balsamic * 2 linguri de zahăr tos



Spală bine aripile cu apă rece și taie-le în două. Împănează-le cu sare, rozmarin, scorțișoară, frunzele de portocal rupte în bucățele, usturoiul tăiat fin, boabele de coriandru zdrobite, zahărul tos și oțetul balsamic. Lasă-le la marinat pentru 1 h la loc rece.


Unge o tavă mai mică de cuptor cu uleiul de măsline, așază bucățile de friptură în ea și toarnă apa plată peste ele. Acoperă tava cu folie de aluminiu și bagă-o în cuptorul încins, după ce i-ai dat câteva găuri cu cuțitul.
Coace-o cu folie circa 1h, după care o scoți, întorci friptura și o mai lași 1 h, până când se rumenește frumos pe toate părțile. Din când în când, cu ajutorul unei linguri, pune sos din tavă pe friptură.


Servește-o cu mămăliguță și mujdei făcut cu sosul de la friptură. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF