vineri, 28 octombrie 2011

Plăcintă cu urdă, telemea de oaie și flori de lavandă


Pentru gustările dintre mese sau pentru micul tău dejun delicios, încearcă aceste plăcințele pline de minerale prețioase, aminoacizi esențiali și proteine.


Ingrediente:
1 pachet de foi de plăcintă * 500 g de urdă * 250 g de telemea de oaie * coaja rasă a unei jumătăți de lămâie * 250 g de unt * 2 lingurițe de ceai de flori de lavandă uscate * 3 pliculețe de zahăr vanilinat * 3 ouă * 140 ml de iaurt proaspăt



Dezgheață foarte bine foile de plăcintă. Topește untul într-o crăticioară. Frământă brânzeturile într-un castron încăpător și amestecă-le cu iaurtul proaspăt, gălbenușurile de ou, albușurile bătute spumă, zahărul vanilinat, coaja rasă de lămâie și o linguriță cu flori de lavandă uscată.
Împarte foile de plăcintă în patru, unge-le pe fiecare cu unt și pune 1/4 din brânza cu ou pe fiecare set de patru. Rulează primul rulou și pune-l în tava unsă cu unt. Rezultă 4 rulouri de plăcintă pe care le ungi cu unt topit și le crestezi în 6-8 bucăți ( în funcție de cât de mare dorești să fie plăcinta). Presară flori uscate de lavandă pe deasupra lor.


Coace rulourile pentru 40 de minute la foc minim spre maxim în partea de mijloc a cuptorului.


Sunt strașnice alături de un pahar de lapte acru. Să ai poftă!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF