duminică, 2 octombrie 2011

Chifle țărănești cu mălai, semințe, măsline și condimente



Încearcă această pâinică foarte sățioasă și hrănitoare, ideală pentru sandvișuri.

Ingrediente:
500 g de făină albă * 300 g de mălai * 50 g de măsline negre fără sâmburi * 50 g de miez de floarea soarelui * 2 pliculețe de ceai de mentă * 2 linguri de rozmarin uscat * 2 cepe medii * 5 căței de usturoi * 5 linguri de ulei de măsline extra virgin * 500 ml de apă plată * 2 pliculețe de drojdie uscată * 150 ml de kefir proaspăt  *  1 lingură de sare grunjoasă



Amestecă făina de mălai cu cea de grâu, cu ceapa și usturoiul tăiate fin, cu măslinele negre, rozmarinul, ceaiul de mentă, uleiul de măsline, kefirul, drojdia și sarea dizolvate în apa plată călduță.


Împarte aluatul în 9 bucăți egale, dă-le formă sferică și tăvălește-le prin făină albă.


Presară în tava mare de cuptor mălai și așază chiflele. Crestează-le cu cuțitul pe deasupra în 2-3 locuri, pe fiecare.


Coace-le în cuptorul fierbinte pentru 1 h la foc mediu spre mare. Servește-le cu pastă de măsline, icre sau pate de casă. Poftă bună!




Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF