duminică, 30 octombrie 2011

Friptură de vițel cu ghimbir, lămâie și cuișoare întregi


Când dorești o friptură fragedă, încearcă aceast preparat delicios.


Ingrediente:
1 kg de mușchi alb de vițel * 3 cm de ghimbir proaspăt * 1 lămâie * 150 ml de ulei de măsline extra virgin * 1 linguriță de cuișoare întregi * 1 linguriță rasă de piper negru * 1 linguriță de sare grunjoasă





Spală mușchiul de vițel cu apă rece și usucă-l cu șervețele de hârtie. Tranșează-l în rondele groase de 1-1,5 cm. Bate fiecare bucată de carne cu ciocanul și asezonează-le cu ghimbir ras, coaja rasă de lămâie, piperul negru, zeama de lămâie, 50 ml de ulei de măsline și sarea grunjoasă. Lasă-le la macerat 2h, la frigider.


Încinge cuptorul și unge tava mare de cuptor cu 100 ml de ulei. Așază bucățile de friptură și coace-le la foc mediu spre maxim pentru 40 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă parte.


Servește friptura de vițel cu sos de roșii coapte cu ardei iute și usturoi. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF