joi, 6 octombrie 2011

Quesadilla cu parmezan și pulpă de curcan




Ori de cîte ori poftești la un sandviș cu iz mexican, îți propun această rețetă numai bună pentru un prânz rapid, dar savuros. Ingrediente:
4 lipii mici * 300 g pulpă de curcan * 4 roșii medii * 1 ceapă * 1 ardei gras * 200 g de parmezan * 2 linguri de ulei de măsline extra virgin * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță de zahăr tos * 1 linguriță de semințe de coriandru * 1 lingură de oregano uscat * 3 linguri de oțet balsamic * 1 ardei iute * 1 linguriță de pudră de curry * jumătate de linguriță de pudră de chimen



Taie carnea și ardeiul în fâșiuțe foarte subțiri, iar ceapa peștișori.


Asezonează-le cu un praf de sare, lingurița de zahăr, coriandrul pisat, ardeiul iute tăiat în feliuțe foarte subțiri, oregano, pudra de curry, chimenul și oțetul balsamic. Lasă-le la marinat 2 h, la frigider, acoperite cu folie de plastic.


Taie roșiile în feliuțe foarte subțiri și presară-le cu un praf de sare și ulei de măsline. Încinge grillul și frige carnea de curcan, cu ceapă și ardei. Întoarce-o de câteva ori, până când se rumenește pe toate părțile și se înmoaie. Scoate-o pe un farfurie.


Pune o tigaie mai veche la încins. Dă focul la minim când aceasta radiază căldură și așază o lipie în ea. Acoper-o cu 50 g de parmezan ras, jumătate din amestecul de carne și legume, jumătate din roșiile tăiate feliuțe, 50 de grame de parmezan și acoperă-le pe toate cu o lipie.


Coace-le circa 3-5 minute pe o parte, întoarce-o și las-o încă 3 minute pe partea cealaltă.
Scoate-o pe un platou și taie-o în patru sau șase. Servește sandvișurile imediat sau încălzite la cuptorul cu microunde. Poftă bună!




Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF