marți, 25 octombrie 2011

Melcișori cu mere, cacao, cuișoare și scorțișoară


Încearcă acest dulce special cu miresme profunde de toamnă târzie.

Ingrediente:
Pentru aluat:
600 g de făină neagră * 200 g de untură de porc * 2 gălbenușuri * 400 ml de apă plată * coaja rasă a unei jumătăți de lămâie * 2 pliculețe de zahăr vanilinat * 10 g de drojdie * un praf de sare * hârtie de copt * 2 linguri de ulei * 4 linguri de miere de albine
Pentru umplutură:
1 kg de mere * 2 albușuri de ou * 2-3 linguri de făină de năut * coaja rasă a unei jumătăți de lămâie * 50 g de cacao * 1 linguriță rasă de praf de cuișoare * 2 linguri de pudră de scorțișoară * 1 lingură de extract de ștevie rebaudiană





Frământă făina cu untura moale și gălbenușurile de ou. Dizolvă drojdia și zahărul vanilinat în apa plată, încălzită ușor. Adaugă coaja rasă de lămâie. Frământă aluatul 5 minute și lasă-l lângă o sursă de căldură pentru 15 minute.


Spală bine merele și rade-le pe răzătoarea mare. Încorporează-le ștevia dulce, coaja de lămâie, cacaoa, pudra de cuișoare, scorțișoara, albușurile de ou bătute spumă și făina de năut.


Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu o lingură de ulei. Împarte aluatul în 2 bucăți egale. Cu ajutorul unui sucitor întinde o parte din aluat în formă de dreptunghi. Deasupra lui întinde  jumătate din merele rase pe toată suprafața, rulează-l și taie-l în rondele groase de 2 cm.


Așază-le în tava de cuptor și coace-le la foc mediu spre mare în partea cea mai de sus a cuptorului pentru 30 de minute. Rezultă 2 tăvi de melcișori.


Scoate-i pe un platou și stopește-i cu sirop din miere de albine ( 2 linguri de apă plată amestecate cu 4 linguri de miere de albine). Să ai poftă!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF