marți, 19 iulie 2011

Buturugi din dovlecei cu ceapă roșie caramelizată


Îți propun o rețetă super delicioasă, ieftină și ușor de făcut.

Ingrediente:
2-3 dovlecei subțiri * 200 g de slăninuță de porc afumată * 1 linguriță de mărar uscat * 1 ou * 2-3 cepe roșii * 1 linguriță de piper negru * 1 lingură de zahăr brun * 2 linguri de oțet balsamic*  un praf de cimbru * 150 ml de apă platăSpală energic dovleceii cu apă rece. Îndepărtează-le codițele și vârful. Taie-i în bucăți de 4 cm, cărora le scobești miezul (cu grijă) cu o linguriță. Asezonează-le cu un praf de sare și o linguriță de piper negru.
Toacă mărunt miezul de dovlecel și amestecă-l cu o ceapă mică tăiată fin, o linguriță de mărar uscat și  150 de g de șunculiță tăiată cât mai mic posibil,  un ou și un praf de sare.Taie cele 50 g de șunculiță în bastonașe subțiri, iar ceapa în rondele.
Încinge cuptorul și pune 150 ml de apă plată într-o tavă mică. Umple buturugile cu aluatul de miez de dovlecel și șunculiță. Deasupra fiecărei buturugi așază câteva bastonașe de șunculiță și câte o rondea de ceapă roșie, pe care o stropești cu câteva picături de oțet balsamic, un praf discret de cimbru și câteva cristale de zahăr brun.


Coace-le pentru 30 de minute la foc mediu, în partea de mijloc a cuptorului.
Servește-le fierbinți, cu salată verde, roșii proaspete și piure de vinete (salată de vinete). Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF