duminică, 17 iulie 2011

Tort cu cremă de ciocolată și nectarine




La mulți ani, Papile mofturoase!
Ingrediente:
Pentru blat: 5 ouă   * 3 linguri de zahăr invertit * 5 linguri de ulei presat la rece de floarea soarelui * 4 pliculețe de zahăr vanilinat * 3 linguri cu semințe de in măcinate * 7 linguri de făină * 1 linguriță de praf de copt * 1 esență de migdale * un praf de sare
Pentru crema albă: 3 gălbenușuri * 300 ml de lapte dulce * 2 pliculețe de gelatină de 10g * 3 pliculețe de zahăr vanilinat * 2 linguri de zahăr invertit * 300 ml de smântână
Pentru crema maro: 100 g de ciocolată * 100 g de unt * 100 ml smântână * 30 ml de lapte dulce * 3-4 nectarine
Pentru sirop: 1 esență de rom * 2-3 linguri de miere de albine * 300 ml de apă plată



Bate albușurile spumă cu un praf de sare. Amestecă gălbenușurile cu zahărul vanilinat, zahărul invertit, uleiul, semințele de in și făina amestecată cu praful de copt.


 Adaugă esența de migdale și albușurile bătute, amestecându-le de jos în sus. Toarnă compoșiția într-o formă de tort sau într-o cratiță din inox subțire, tapetată cu ulei și făina. Coace blatul în cuptorul fierbinte pentru 30 de minute la foc mediu, în partea de mijloc a cuptorului. După ce s-a răcit, taie-l în 2 sau 3 bucăți.


Lasă la hidratat gelatina în 100 ml de apă rece. Fierbe-o în bain-marie până la dizolvarea completă a acesteia. Amestecă gălbenușurile cu zahărul invertit și cel vanilinat, cu laptele dulce și fierbe crema pe foc până când aceasta se leagă ca o smântână, amestecând mereu. Încorporează-i gelatina și stinge focul. Las-o la răcit pentru circa 2 ore.
Topește untul în 30 ml de lapte, adaugă smântâna și untul și pune-o la rece pentru 2 ore.


Îmbracă cratița în care ai copt blatul în folie de plastic. Toarnă un sfert din crema albă. Așază prima bucată de blat însiropat cu 150 ml de sirop cu rom, crema de ciocolată toată (mai puțin 2-3 linguri oprite într-o punguță, pentru ornat), nectarinele tăiate cubulețe, crema albă, a doua bucată de blat însiropat și acoperă tortul cu folie de plastic și lasăl până a-2 a zi la frigider. A doua zi ornează-l cu ciocolata păstrată.


Servește-l cu cei dragi și bucură-te de toate clipele speciale din viața ta. La mulți ani!



2 comentarii:

Razvan spunea...

La Multi Ani! Pupici dulci de la un fan infocat!

Anonim spunea...

Sunt foarte incantata ca te am descoperit:)). M ai salvat in aceasta perioada de post. Nu sunt vegetariana desi ar trebui si de aceea o duc greu in aceasta perioada. Multumesc mult.
Te rog sa mi spui cum ai preparat crema cu ciocolata la acest tort. Pupici si bafta in continuare:)
Monica

Print Friendly and PDF