joi, 21 iulie 2011

Salată ungurească de ceapă și chifteluțe



Iată una din rețetele mele preferate, pe care deși o fac rar și în general la acțiuni festive, mă bucur de ea de fiecare dată, exact ca în prima zi de când am descoperit-o.


Ingrediente:
1,30 kg de ceapă albă mare * 2 ouă * 350 g de piept de pui * 5 fire de pătrunjel  * 200 ml de ulei de floarea soarelui presat la rece*  200 ml de oțet * 600 ml de apă plată * 2 frunze de dafin * 2 linguri de muștar clasic * 1 linguriță rasă de piper negru*   sare grunjoasă*   hârtie de copt





Curăță ceapa, spal-o sub jet de apă și taie-o peștișori. Freac-o cu o linguriță rasă de sare grunjoasă și pune-o într-o cratiță de inox, împreună cu 2 frunze de dafin, oțetul și apa plată la fiert, pentru 20-25 de minute, la foc mediu, până când ceapa devine ușor translucidă. Scoate-o într-o strecurătoare și las-o să se răcească bine.


Toacă în robot pieptul de pui, pătrunjelul, un praf de sare și 1 ceapă medie. Îmbracă o tavă mică de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu puțin ulei. Umezește-ți mâinile și formează chifteluțe foarte mici, rotunde. Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute, la foc maxim, în partea cea mai de sus a cuptorului. Scoate-le pe o farfuriuță și lasă-le să se răcească.


Prepară o maioneză tare dintr-un gălbenuș fiert, unul crud, 2 linguri de muștar, un praf de sare și 200 ml de ulei de floarea soarelui presat la rece.
Amestecă ceapa cu chifteluțele de pui, maioneza și piperul negru. Acoper-o și bag-o în frigider pentru 30 de minute.


Servește-o simplă sau cu ardei roșii copți. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF