joi, 7 iulie 2011

Rondele de cod alb în crustă crocantă de muștar, miere și mărar



Iată un preparat super delicios, care combină maiestuos dulceața codului alb și a mierii de albine cu iuțeala muștarului de Dijon.



Ingrediente:
1 kg de trunchi de cod alb * 2 ouă * 5 linguri de muștar de Dijon * 3 lingurițe de miere de albine  * 2 lingurițe de mărar uscat * 1 linguriță de piper negru * 1 lingură cu rozmarin uscat * 1 linguriță de boia iute * 1 lingură de sare grunjoasă * 100 g de făină * 250 g de mălai * 150 ml de ulei extra virgin de măsline * hârtie de copt




Curăță trunchiul de merluciu și spală-l cu apă rece. Usucă-l cu prosoape de bucătărie și taie-l în rondele de 2 cm grosime. Asezonează-le cu sare grunjoasă, piper și rozmarin.
Bate ouăle cu muștarul iute, boiaua, mierea, mărarul și un praf de sare.
Îmbracă o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Trece rondelele de pește prin făină albă, oul bătut cu muștar și mălai.



Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute pe o față și 10 minute pe cealaltă, în partea de miljoc a cuptorului, la foc maxim.



Servește-le cu salată verde cu oțet de mere și sos tzatziki (iaurt, castravete proaspăt, zeamă de lămâie, usturoi, un praf de sare și ulei de măsline). Poftă bună!



 

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF