vineri, 15 iulie 2011

Penne cu urdă, roșii, măsline și busuioc



Iată un prânz super hrănitor și foarte delicios. Urda (ricotta românească) se combină genial cu sosul de roșii și condimentele mediteraneene.

Ingrediente (4 porții mari):
300 g de paste tip penne * 2 roșii medii * 7 linguri mari de suc de roșii * 1 căpățână de usturoi * 200 g de urdă * 1 lingură de praf de curry * 1 lingură de oregano uscat * 1 ceapă * 150 ml de ulei de măsline extra virgin * 10-15 măsline negre * 1 lingură de miere de albine * 1 linguriță de boia iute * sare grunjoasă * 15 frunzulițe de busuioc proaspăt



Fierbe pastele în apă clocotită cu sare exact timpul indicat pe ambalaj (încearcă să cumperi paste italienești, în general cele românești se lipesc între ele). Strecoară-le și reintrodu-le iar în oală, amestecândule cu 50 ml de ulei de măsline, praful de curry, oregano, măslinele fără sâmburi și urda sfărâmată.


Într-o cratiță lată din inox pune la călit în 100 ml de ulei, pentru 10 minute, ceapa tăiată peștișori, ardeiul gras tăiat în pătrățele mai mari și usturoiul tăiat în feliuțe.
Adaugă roșiile tăiate ca pentru salată și mai călește-le 10 minute, amestecând din când în când.


Pune sucul de roșii, mierea și mai fierbe sosul 3 minute. Adaugă-i boiaua iute, un praf de sare și încorporează-i pastele cu urdă.


Servește-le cu frunze proaspete de busuioc. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF