marți, 26 iulie 2011

Sărmăluțe din grâu în frunză de viță de vie



Iată cele mai bune sărmăluțe fără carne mâncate vreodată. Sunt super delicioase, ușoare și seamănă cel mai mult cu cele din carne.
Ingrediente:
2 pahare cu grâu  *  250 ml de ulei de floarea soarelui presat la rece * 2 morcovi * 4 cartofi * 1-2 legături de mărar proaspăt * 1 ardei roșu * 5 linguri de mălai  *  4 ouă * 1 roșie  *  4 linguri cu bulion concentrat * 1 lingură de boia iute * 1 linguriță de piper negru * sare grunjoasă * 200 g de varză proaspătă * frunze de viță de vie * 300 ml de apă plată




Dacă frunza de viță de vie e de la saramură, opărește-o și las-o la desărat, schimbându-i apa de mai multe ori. Dacă frunza este proaspătă, opărește-o în apă sărată.
Pune uleiul la încălzit într-o cratiță de inox cu fundul gros. Adaugă ceapa, morcovii și cartofii tocați fin în robot. Călește-le circa 10 minute, amestecându-le din când în când. Adaugă-le grâul spălat în mai multe ape, mărarul tocat fin, bulionul și mai călește-le 5 minute. Stinge focul și lasă aluatul să se răcească.


Când s-a răcit, adaugă-i boiaua iute, piperul negru, cele 4 ouă, mălaiul și o lingură de sare.


Toacă varza mai mare și jumătate din ea așaz-o pe fundul oalei.


Începe să formezi sărmăluțe, alternându-le cu un strat de feliuțe de roșii proaspete printre ele. Când ai terminat ultimul strat de sărmăluțe, adaugă restul de varză tocată. Pune deasupra lor o farfuriuță care să le cuprindă pe toate. Toarnă apa plată și fierbe-le în cuptor vreo 2-3 ore la foc mic.


Servește-le fierbinți cu smântână și ardei iute sau reci. Poftă bună!



 

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF