luni, 11 iulie 2011

Șnițele crocante „hot”din dovlecei




Iată o rețetă care adună toate superlativele, deoarece sunt delicioase, dietetice și ieftine.

Ingrediente:
2 dovlecei medii * 2 căpățâni de usturoi * 3 ouă * 100 g de făină albă * 150 g de mălai * sare grunjoasă * 2 lingurițe de boia iute * 1 linguriță de praf de curry * 100 ml de ulei de măsline*   hârtie de copt * 1 linguriță de piper negru



După ce ai spălat bine dovleceii cu apă rece, taie-i în rondele și presară-i cu sare grunjoasă, praful de curry, boiaua iute, piperul negru și usturoiul pisat. Lasă-le la macerat circa 20 de minute.
Bate ouăle cu un praf de sare și trece dovleceii prin făina albă, prin ou și prin mălai.


Îmbracă o tavă de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Așază rondelele de șnițel și coace-le 20 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă parte, în partea de miljoc a cuptorului, la foc maxim.


Servește-le cu sos de mujdei, cu pătrunjel și iaurt și roșii proaspete Poftă bună!

P.S. - Poți să le gătești și în tigaie pe aragaz, dar vor ieși mult mai uleioase și se îți vor răpi mai mult din timpul tău prețios....de aceea, îți recomand să folosești cuptorul și hârtia de copt. Să ai poftă!




2 comentarii:

Cristina's World spunea...

Chiar am doi dovlecei in frigider si chiar vroiam sa fac chiftelute din ei, insa din acelea cum face tot romanu: dovlecei razuiti, amestecati cu faina, ou, iaurt, condimente, facut maglavais din care iei cu lingura si prajesti in ulei mult si incins :D
Dar, uita ca tu mi-ai venit in ajutor cu o idee mult mai faina. Sarut manaaaaa!!!

Raa spunea...

Pentru putin, Cristina! Sa ai pofta la snitele alaturi de familia ta frumoasa.Numai bine si multa voie buna!

Print Friendly and PDF