miercuri, 20 iulie 2011

Musaca din cartofi, carne de porc și mentă


Iată un preparat mult mai gustos decât cel clasic, prin simpla adăugare a mentei proaspete.

Ingrediente:
1 kg de cartofi * 350 g de carne tocată de porc * 2 cepe medii * 1 legătură de mărar * 4-5 fire de mentă proaspătă * 3 linguri de bulion * 1 linguriță de piper negru * 1 ou * 200 ml de iaurt proaspăt * 150 ml de ulei de floarea soarelui presat la rece * 5 căței de usturoi * 2 foi de dafin  *  sare grunjoasă  * 100 ml de apă plată * 2 roșii




Pune intr-o oală de inox circa 3 l de apă cu o lingură de sare la clocotit. Adaugă cartofii tăiați în rondele subțiri și lasă-i să fiarbă fix 10 minute. Scoate-i într-o strecurătoare și lasă-i să se răcească.


Într-o cratiță cu fundul gros, pune la călit ceapa tăiată mărunt în 150 ml de ulei. Adaugă foile de dafin, cățeii de usturoi pisați, carnea tocată, apa plată și lasă-le la călit 15 minute, amestecând mereu. La final, adaugă bulionul, mărarul și menta tocate fin, 1 linguriță de sare și piperul negru. Mai lasă-le fix 3 minute la foc mediu.
Unge o formă de yena sau o tavă mai mică din inox cu puțin ulei și așază un strat de cartofi, jumătate din amestecul de carne tocată, alt strat de cartofi, un strat de rondele de roșii, restul de carne tocată, ultimii cartofi și pe deasupra oul bătut cu iaurtul proaspăt.


 Bagă tava în cuptorul încins și coace musacaua 30 de minute la foc mediu, în partea de mijloc a cuptorului.


Servește-o cu salată de roșii, ceapă și ardei gras. Poftă bună!




Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF