vineri, 8 iulie 2011

Cordon bleu vegetarian



Iată o alternativă vegetală la deliciosul cordon bleu, mult mai dietetic, plin de vitamine și minerale.

Ingrediente:
2 dovlecei mai mari * 2 roșii mari * 400 g de caș sau telemea nesărată * 1 linguriță de nucșoară * 20 frunze de busuioc proaspăt * 3 ouă  * 200 g de făină albă * 50 g de tărâțe de grâu * 1 linguriță de piper negru *  sare grunjoasă * 2 linguri de muștar iute  *  1 lingură de boabe de muștar   * 1 lingură de boia iute * 1 linguriță de rozmarin uscat * 100 g de unt * 100 ml de ulei extra virgin de măsline  * hârtie de copt



Spală dovleceii cu apă rece, taie-i în rondele de 2-2,5 cm și fă-le un buzunar pe mijloc. Asezonează-i cu sare, piper și muștarul iute.
Taie roșiile în feliuțe subțiri și presară-le cu sare. Bate ouăle cu un praf de sare, rozmarinul uscat, boabele de muștar și boiaua iute. Taie cașul în felii și asezonează-le cu pudra de nucșoară.


Formează „cordon bleu-urile” astfel: introduci în fiecare buzunăraș câte o felie de roșie, una de caș și 1-2 frunze de busuioc.


Imbracă o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline și cu untul rupt în bucățele.
Amestecă făina cu tărâțea de grâu și trece fiecare șnițel prin făină, oul bătut și iar prin amestecul de făinuri.


 Așază-le în tavă și coace-le în cuptorul încins 30 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă, în partea de mijloc a cuptorului, la foc maxim.


Servește-le cu salată de varză, cartofi țărănești și ciupercuțe cu usturoi. Poftă bună!

2 comentarii:

Maricica spunea...

Esti extraordinara in bucatarit. De unde iti vin atatea idei. Felicitari.

Raa spunea...

Multumesc, Mary! Pur si simplu, nu ma plictisesc niciodata in bucatarie. Imi place sa testez si sunt deschisa la tot ce inseamna nou si inedit.

Print Friendly and PDF