miercuri, 11 august 2010

Măşti pentru ştergerea ridurilor




Îmbătrânirea pielii este un subiect delicat pentru femei. Nu mi-am propus să vă întristez, ci să vă ofer câteva sfaturi utile. Cred că dacă ne îngrijim foarte bine tenul şi consumăm multe legume şi fructe, iaurturi naturale (preparate în casă), ouă şi mult peşte, avem şanse ca anii să nu lase semne urâte pe feţele noastre.


Hidratarea este foarte importantă pentru organism, aşa că pe lângă cantitatea de apă pe care o consumăm zilnic, este bine să consumăm şi multă "apă vie", adică apa plină de vitamine şi minerale conţinută de fructe şi legume. 
Însă pielea feţei, pentru a-şi păstra supleţea, are nevoie să fie hrănită şi din exterior, nu doar din interior, de aceea vă recomand câteva măşti naturale, testate de mine şi de prietenele mele, cu rezultate spectaculoase (zero cearcăne, zero pungi sub ochi, ten luminos şi proaspăt).
 
Pentru persoanele cu ten cuperozic sau acneic, se poate apela cu încredere la un peeling light făcut cu tărâţe de grâu, înmuiate în apă şi câteva picături de lămâie, cu cel puţin o oră înainte.  Nu se va insista prea mult pe zonele afectate, pentru a nu provoca răni . Măştile potrivite acestui tip de ten sunt cele astringente, care au capacitatea de a strânge porii şi vasele capilare: albuşul de ou bătut spumă, argila, zeama de lămâie, mierea de albine, gălbenuşul de ou, drojdia de bere, castravetele şi cartoful ras – fiecare dintre ele aplicate ca o mască separată. Ştiu, veţi spune....şi cum stă cartoful ăla ras pe faţă? Simplu:

varianta 1: radeţi un cartof mic într-o farfuriuţă şi vă tamponaţi faţa cu cartoful ras (practic pe ten rămâne doar sucul şi două, trei fire de cartof) , lăsaţi să se usuce şi repetaţi procedeul încă de două ori ;

varianta 2: vă aşezaţi confortabil în pat, cu faţa în sus, puneţi pe faţă un tifon şi împrăştiaţi pe acesta cartoful ras. După 15 minute, strângeţi cu grijă tifonul şi gata.

Masca se curăţa fie direct cu apa rece, fie cu ajutorul unor serveţele cosmetice, după care urmează clătirea.
După clătirea feţei, aplicaţi câteva picături de ulei esenţial de sâmburi de struguri pentru hidratare.

Pentru tenurile uscate cele mai indicate măşti se realizează din: avocado, piersici, smântână, argilă amestecată cu ulei de măsline, galbenuş amestecat cu o linguriţă de ulei de măsline sau de smântână, pepene galben, cartof ras fiert in 10 linguri de lapte dulce.
După îndepărtarea măştii, masaţi tenul cu ulei de măsline, pentru stimularea circulaţiei sangvine.
Pentru peeling, folosiţi zaţ de cafea, pentru că nu usucă tenul.

Cel mai simplu e pentru tenurile normale, pot folosi orice mască. O dată pe săptămână e bine să vă faceţi un peeling abraziv pe faţă şi sub bărbie cu mălai, zahăr sau cafea măcinată, pentru a îndepărta celulele moarte, pentru îmbunătăţirea microcirculaţiei şi tonifierea feţei. Hidrataţi-vă tenul cu uleiuri esenţiale de portocale, de sâmburi de struguri sau cu ulei de măsline.

Pont: întindeţi masca pe toată suprafaţa feţei, inclusiv pe pleoape şi sub ochi.

Pentru hidratarea pielii sensibile din jurul ochilor, cea mai predispusă la riduri, indiferent de tipul de ten, uleiul esenţial de migdale dulci este cel mai bun. Realizaţi masajul cu degetele arătătoare în sensul de formare al ridurilor, adică descrieţi cercuri dinspre arcadă până sub ochi.

2 comentarii:

Denisa spunea...

folosesc mastile cu rosii, se vede imediat rezultatul.

Raa spunea...

Așa este,roșiile sunt un prieten de nădejde în lupta cu ridurile.

Print Friendly and PDF