luni, 23 august 2010

Puţină algebră aplicată în lupta cu kilogramele

Astăzi vorbim despre combinaţii.
Caz practic: combinaţii de 3 acţiuni luate câte 3.
Rezultat: un corp mai zvelt.

Rezolvarea:

Fă mişcare: în fiecare zi, măcar 20 de minute. Ideal ar fi 30 sau 40. Dacă pentru tine joggingul comportă mai multe riscuri decât beneficii (motivele sunt multe), cumpără-ţi o bicicletă medicinală şi pedalează zilnic cel puţin 2 kilometri. Dacă ai o bicicletă de oraş, o poţi folosi şi în casă cu un dispozitiv de blocare a roţilor (se găsesc în magazinele specializate, în Decathlon de ex.).
Clasicele abdomene, în număr de cel puţin 50 pe zi, într-o singură sesiune, şi câteva exerciţii de ridicare a mâinilor şi picioarelor întăresc muşchii şi topesc colăceii. Dacă ai posibilitatea să faci sport în natură, cu atât mai bine.
Alimentează-te sănătos: mănâncă multe fructe, legume crude sau gătite la vapori, carne slabă fiartă sau la grătar, ciuperci, peşte şi lapte bătut. Dacă vrei să slăbeşti mai repede, e simplu...renunţă complet la pâine până atingi greutatea dorită şi după aceea, consum-o cu zgârcenie.
Bea multă apă plată cu lămâie (nu e o fiţă de manechin, chiar funcţionează) şi ceai verde, combinat cu cel de anason.
Detoxifiază-ţi pielea: în apa de baie dizolvă 3 linguri de praf de copt (amidon de porumb), 5 linguri de bicarbonat de sodiu şi jumătate de kilogram de sare grunjoasă. Săptămânal, fă peeling corporal cu sare grunjoasă, mălai sau cafea. Sunt ingrediente pe care le ai deja şi sunt mai eficiente decât măştile "de gata" din magazine.
O dată la 2 săptămâni, aplică  o mască corporală pentru drenaj limfatic şi reducerea ţesutului adipos (în plus, pielea va căpăta şi o tentă uşor arămie, asta fără să îţi arzi pielea la solar sau la plajă). Această mască trebuie să conţină 4 linguri de argilă, 4 linguri de cafea râşnită foarte fin (data viitoare înlocuieşte cu pulbere de cacao), 2 linguri de boia iute, o linguriţă de unguent camforat, 3 linguri de ceai negru şi zeama de la 2 castraveţi medii în care ai dizolvat 3 linguri de sare grunjoasă. Se amestecă toate ingredientele, iar pasta obţinută se aplică începând de la glezne în sus pe tot piciorul, bazin, fese şi braţe. Acoperă-te cu folie de plastic şi stai la căldură, sub o pătură, timp de 30 de minute. Nu uita să acoperi patul cu folie de plastic sau un sac menajer - nu vrei să-ţi pierzi timpul făcând curăţenie după ce ai terminat sedinţa de îmfrumuseţare :)

Să ai voinţă!

Un comentariu:

Andreea Piscu spunea...

baia mea a devenit un ritual, datorita acestui articol. Multumesc. Astept cu interes si alte articole cu subiectul intretinere corporala - maximum de rezultate cu minimum de resurse ;)
Succes!

Print Friendly and PDF