joi, 28 aprilie 2011

Chiftele din surimi şi piept de porc



Te-ai plictisit de aceleaşi feluri de mâncare mereu? Nimic mai simplu, delectează-te cu acest preparat exotic, cu gust de peşte şi fructe de mare.

Ingrediente:
500 g de surimi * 350 g piept de porc * 3 ouă * 3 linguriţe de busuioc uscat * 50 g de pesmet * 5 căţei de usturoi * 1 lingură cu sos de soia * 3 linguri cu sos de peşte * 1 linguriţă piper negru * 1 ardei iute * 5 linguri cu ulei extra virgin de măsline * 20 de beţe de frigărui


Toacă foarte fin carnea de porc şi bucăţile de surimi. Amestecă-le cu cele 3 ouă, busuiocul, pesmetul, căţeii de usturoi zdrobiţi, sosul de soia şi cel de peşte, piperul negru şi ardeiul iute tocat foarte mărunt. Formează chiftele mari, plate, pe care umezeşte-le cu ulei şi lasă-le la rece pentru 1 h.


Înfinge-i fiecărei chiftea câte un băţ de frigăruie.
Încinge cuptorul şi coace-le pe grillul din cuptor cu tava cu apa sub el, la foc maxim, timp de 1h ( în partea cea mai de sus).

Serveşte-le cu sos din soia cu usturoi şi ardei iute.Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF