miercuri, 27 aprilie 2011

Drob de miel


Acest preparat reprezintă un simbol pascal al bucătăriei tradiţionale româneşti.

Ingrediente:
1 kg organe de miel * 300 g ficat de porc * 2 legături de usturoi verde * 2 cepe  * 2 legături de ceapă verde * 1 legătură de mărar * 2 legături de pătrunjel * 1 lingură de sare grunjoasă * 4 ouă crude * 2 linguriţe de piper negru * 6 ouă fierte curăţate * 100 ml ulei de floarea soarelui * hârtie de copt * 6 linguri cu suc de roşii


Opăreşte organele pentru 15 minute în apă fierbinte. Când s-au răcit, trece-le prin robot sau prin maşina de tocat carne. Mărunţeşte usturoiul, ceapa, mărarul, pătrunjelul şi amestecă-le cu organele tocate.
Taie ceapa fin şi căleşte-o pentru 10 minute în 50 ml de ulei şi adaug-o în aluat, împreună cu gălbenuşurile crude.
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi amestecă-le în aluatul de drob. Potriveşte de sare şi piper.
Îmbracă 2 tăvi de cozonac cu hârtie de copt unsă cu ulei. Toarnă câte un sfert din compoziţie în fiecare tavă, pune deasupra acesteia câte 3 ouă, şi adaugă şi următoarele sferturi de aluat în ambele tăvi.


Coace-i circa 1 h la foc mediu spre maxim. Când sunt aproape gata, unge-i cu suc de roşii şi mai lasă-i la foc maxim fix 10 minute. Serveşte-l cu muştar clasic românesc. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF