luni, 11 aprilie 2011

Pizza cu surimi, sardine, telemea şi ceapă verde


Pentru mine nu există încântare culinară mai mare decât faimoasa pizza. Cu carne sau vegetariană, e mereu un deliciu pentru simţurile olfactiv & gustativ şi responsabilă cu buna dispoziţie.


Ingrediente (3 pizza mari):
aluat pizza (300g făină, 25 g de drojdie, un praf de sare, 200 ml de apă plată, 2 linguri de ulei de măsline) * 9 linguri cu suc de roşii * 3 linguriţe de oregano uscat * 2 conserve de sardine în ulei * 250 g de surimi decongelat * 3 cepe verzi * 15 măsline negre * 300 g de telemea nesărată de văcuţă * 2 ardei kapia uscaţi sau poaspeţi


Încinge cuptorul la maxim, împarte aluatul în 3 părţi egale, formează o pizza rotundă şi aşaz-o pe fundul tăvii mari de cuptor, după ce ai presărat-o cu mălai sau griş.
Asezoneaz-o cu: 3 linguri de suc de roşii, 1 linguriţă de oregano, jumătate de ardei uscat tăiat feliuţe, 5 măsline, surimi tăiat rondele, fâşiuţe de sardine, ceapă verde şi 100 g de telemea rasă.


Coace-o 15 minute la foc maxim, în partea de mijloc a cuptorului. Timpul coacerii următoarelor pizze este de 10 minute. Serveşte-le cu suc de roşii picant. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF