sâmbătă, 2 aprilie 2011

Păstăi cu kaiser şi ciuperci champignons


Sau despre cum să gătim păstăile ca pe paste. Iată un preparat super delicios pentru prânzurile tale fericite.
Ingrediente: (4 persoane)
500 g fasole păstăi * 200 g kaiser * 200 g ciuperci champignons * 5 căţei de usturoi tăiaţi mărunt * 1 ceapă * 150 ml ulei de floarea soarelui * 200 ml apă plată * 2 linguri de boia iute * 1 linguriţă rasă de praf de curry * 1 lingură rasă de sare gemă



Taie kaiserul în feliuţe foarte subţiri şi prăjeşte-le pe ambele părţi într-o cratiţă din inox cu fundul gros. Când s-au rumenit frumos, scoate-le pe o farfurie. Spală ciupercile sub jet de apă rece, taie-le în feliuţe şi căleşte-le cu o lingură de boia iute în aceeaşi cratiţă de inox. Când apa din ciuperci s-a evaporat adaugă 3 căţei de usturoi, un praf de sare şi scoate-le pe o altă farfurie.



Adaugă restul de ulei în cratiţă şi căleşte ceapa, tăiată julien, cu restul de boia iute şi praful de curry. Adaugă fasolea verde şi apa plată. Acoperă oala şi las-o la fiert pentru 15 minute. Când apa s-a evaporat, reintrodu în cratiţă kaiserul rumenit, ciupercuţele aromate şi 2 căţei de usturoi.



Potriveşte de sare şi stinge focul. Serveşte preparatul cu salată de pătrunjel verde cu ceapă şi lămâie. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF