sâmbătă, 9 aprilie 2011

Frigărui din ficat de porc, măr, şuncă şi ceapă


Iată o combinaţie de arome super delicioasă, o idee pentru o cină romantică.

Ingrediente: (7 frigărui) 250 g ficat de porc * 4 mere * 2 cepe * 100 g de şuncă * 3 linguri de muştar cu hrean * 1 linguriţă de mărar uscat sau proaspăt * 1 lingură de boia iute * 1 linguriţă de piper negru * 1 linguriţă de sare grunjoasă * 1 linguriţă de pudră de scorţişoară


Taie ficatul în cubuleţe, după ce l-ai spălat cu apă rece, sărează-l şi pipărează-l. Taie ceapa în patru, desfă-o în foi şi presară-le cu boiaua iute. Curăţă merele de sâmburi, taie-le în feliuţe de 2 cm şi asezonează-le cu muştar, pudra de scorţişoară şi mărar.


Începe să formezi frigăruile astfel: o foaie de ceapă, o feliuţă de şunculiţă, o felie de măr, un cub de ficat şi idem, până când umpli ţepuşa.


Coace-le în cuptorul încins, pe grill, cu tava cu apă dedesubt, până când se rumenesc (circa 40 de minute la foc maxim). Serveşte-le cu salată verde cu ridichi şi mărar proaspăt.

Alătură și un vin roșu sec și poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF